KUINKA KIRJOITTAA ESSEE

Kuinka kirjoittaa essee

Kuinka kirjoittaa essee

Blog Article

Kuinka kirjoittaa essee


Esseen keskimmäiset kappaleet tunnetaan yhdessä nimellä kappaleet, ja kuten edellä mainittiin, pääosan tarkoitus on kertoa yksityiskohtaisesti esimerkit, jotka tukevat teesiä.
kandidaatin tutkielma
Ensimmäisessä runkokappaleessa on käytettävä vahvinta argumenttisi tai merkittävin esimerkkisi, ellei muuta selkeämpää aloituspistettä (kuten kronologisten selitysten tapauksessa) vaadita. Tämän kappaleen ensimmäisen virkkeen tulisi olla kappaleen aihekohtainen lause, joka liittyy suoraan johdantokappaleen pienoiskuvauksessa lueteltuihin esimerkkeihin.

Yhden lauseen kappale, jossa vain mainitaan esimerkki "George Washington" tai "LeBron James", ei kuitenkaan riitä. Ei, tämän jälkeen tehokas essee seuraa tätä aihelausetta selittämällä lukijalle yksityiskohtaisesti, kuka tai mikä esimerkki on ja mikä tärkeintä, miksi kyseinen esimerkki on merkityksellinen.

Jopa tunnetuimmat esimerkit tarvitsevat kontekstia. Esimerkiksi George Washingtonin elämä oli äärimmäisen monimutkainen - aiotko hänen esimerkkinään viitata hänen rehellisyyteen, rohkeuteen tai ehkä jopa hänen puuhampaisiinsa? Lukijan on tiedettävä tämä, ja sinun on kirjoittajana maalata sopiva kuva heille. Tätä varten on hyvä antaa lukijalle viisi tai kuusi asiaankuuluvaa tosiasiaa elämästä (yleensä) tai tapahtumasta (erityisesti), jonka uskot selkeimmin havainnollistavan.

Johdannon kirjoittaminen

Esittely antaa sävyn esseellesi. Sen tulisi herättää lukijan kiinnostus ja kertoa heille, mitä odottaa. Johdanto käsittää yleensä 10–20% tekstistä.
1. Kiinnitä lukijasi

Johdannon ensimmäisen virkkeen tulisi herättää lukijan kiinnostus ja uteliaisuus. Tätä virkettä kutsutaan joskus koukuksi. Se voi olla kiehtova kysymys, yllättävä tosiasia tai rohkea lausunto, joka korostaa aiheen merkitystä.
essee
Oletetaan, että kirjoitamme esseen pistekirjoituksen (näkövammaisten ihmisten käyttämän korotetun pisteen luku- ja kirjoitusjärjestelmän) kehityksestä. Koukku voi antaa vahvan lausunnon aiheesta

Report this page